Sommaravslutning – fredagsfika om intranät

I fredags hade vi sommaravslutning för Web Service Award digitala fredagsfika om intranät. Kul att det som vi startade våren 2021 under pandemin har blivit ett så givande forum och att vi kunnat haft ett per månad sen dess (med paus under sommaren). Har varit många deltagare om många givande samtal. Så även nu i fredags.

Fikat startade traditionsenligt med att jag höll i en kortare trendspaning om intranät. En sådan spaning är att det kan vara extremt stor skillnad i hur intranätet uppfattas beroende på var i organisationen användaren jobbar. Det är inte helt ovanligt i våra WSI-undersökningar av intranät att en avdelning hamnar i topp och skulle vinna alla priser som bästa intranät medans andra avdelningar tycker att intranätet suger fett. Väcker många intressanta frågor så som: Vilka behov har de olika medarbetarna? Hur väl fungerar organisationen runt intranätet ute på avdelningarna? Hur ser det ut med kunskapen om intranät? Det var frågor som vi diskuterade på fikat.

Men vi tog även upp andra frågor. En sådan var om driftinformation. Hur det kan visas på ett bra sätt. Det ledde i sin tur att vi fick se tre intressanta intranät. Folktandvården i Stockholm, Region Halland och Lekebergs kommun. Kul med demo av dessa. Blev även en intressant diskussion om bredd på intranätet. Och en sak som glädje mig lite extra – Att flera nya intranät nu visar verktyg/genvägar på startsidan. Har personligen inte förstått logiken med att gömma något som är så ofta använt av så många.

Som vanligt när vi har våra digitala fikan så går en timme allt för fort och jag längtar till september då vi startar våra digitala fikor igen men förstå så hoppas jag att alla får en riktigt skön sommar.

Vill även passa på att tacka Eva PåhlmanEmelie LundqvistCaroline SöderlindNathalie BjörklundMartin ÅdahlEllinor HaileeSara Brandt ZaricRalf SundhällIsabella PeanbergTove GordonCarolien Roos JansonLena RådénRebecka BlombergChristine OtterydAnnette JosefssonMarit KarlssonPeggy JönssonLinn Lillieborg och alla andra fantastiska deltagare på fikat samt förstås min kollega Johan Nylinder som hjälper mig att hålla i fredagsfikat. 

Du kan anmäla dig till höstuppstarten för fredagsfikat den 1 september via länk: https://www.webserviceaward.com/fredagsfika/


#fredagsfika#intranät