Fortsatt ökad betydelse för intranäten!

Den rådande pandemi fortsätter att påverka arbetssituationen för många. Rekommendationen är att de som kan, ska jobba hemifrån. Det har även gjort att vi har blivit ännu mer digitaliserade på hur vi tar oss till information och har möten.

För att se hur den pågående pandemin påverkar Sveriges intranät har vi på Web Service Award analyserat data från 30 intranät under perioden oktober-december jämfört med samma period 2019. [Vi har även tidigare gjort en jämförelse mellan april-juni 2020 och 2019, vilket redovisats i tidigare bloggpost Ökad betydelse för intranäten under Covid-19]

Ökad trafik till intranäten

Trafikanalysen av de undersökta intranäten visar att trafiken i snitt ökat med 22,34 procent under perioden oktober-december 2020 jämfört med samma period 2019. När vi gjorde förra avstämningen för perioden april till juni var ökningen 19,65 procent, så intranäten har fått ännu mer trafik nu under årets sista kvartal

Totalt sett så har 77 procent av de undersökte intranäten ökat sin trafikmängd och 23 procent har minskat. Även här ser vi att det är fler som ökat trafikmängden än det var i våras.

När vi delar upp resultatet så har de som ökat antal sessioner på intranätet ökat i snitt med 32,56 procent jämfört med samma period förra året. De 21 procent som har minskat antal sessioner har gjort det i snitt med 11,22 procent.

Diagrammet nedan visar förändringen i antal sessioner till intranäten i procent.

Analysen av trafikdatan visar att intranäten har fått en större betydelse under pandemin. Vi ser även att antal besök på intranäten fortsätter att öka under hösten.

Men tyvärr visar Web Service Awards användarundersökningar av intranät att långt ifrån alla är effektiva kanaler. Rent allmänt finns det stora problem med hittbarheten på intranäten. Web Service Awards nyligen släppta trendrapport Hur mår Sveriges intranät visar även på att enbart 49 procent av intranäten är anpassade efter medarbetarnas behov. Rapporten visar även bland annat på

  • Det saknas mätbara mål för intranäten. Enbart 35 procent av intranäten har någon form av mätbart mål för sitt intranät.
  • Ledningen har inte koll på sina intranät. Enbart 18 procent av intranätansvariga rapporterar till sin ledning hur deras intranät uppfyller målen.
  • Det saknas tid och resurser för arbetet med intranäten. Enbart 42 procent av intranätansvariga tycker att de har tillräckligt med ekonomiska resurser för att hantera intranätets innehåll. Enbart 28 procent uppger att det finns avsatt tid för att granska innehåll innan publicering.
  • Intranäten kan bli mycket effektivare. I snitt så tycker en tredjedel av användarna att de inte hittar det de söker på sina intranät. De får heller inte hjälp av internsöket.

Med tanke på den ökade användningen så är det nu ett gyllene tillfälle att få ledningens uppmärksamhet på intranätet och få resurser för att göra förbättringar på intranäten. 

Börja med att mäta!

Om ni vill göra en förändring så är det mycket klokt att börja med att ta reda på statusen på ert intranät.

  • Vad tycker användarna om intranätet? Hittar de det de söker? Förstår de informationen? Vad använder de? Vad har de för behov?
  • Vad behövs prioriteras för att öka nyttan? Hur ser det ut för olika roller/målgrupper?
  • Hur står ert intranät jämfört med andra?

Allt detta och mer kan ni få reda på via att göra en enkätmätning av ert intranät tex via våra Web Service Index-mätningar.

När ni har ett nuvärde kan ni sätt mål med vad ni vill uppnå med intranätet. Använd fakta för att äska de resurser ni behöver.

Om ni vill ha hjälp med att utvärdera er webbplats och sätta mål? Jag och mina kollegor på Web Service Award finns här för dig. Vi har mer än 20 års erfarenhet av att utvärdera och målstyra webbplatser.

Om studien

Totalt sett skickades förfrågan om data till 39 organisationer. 30 av dessa hade data och är med i studien. Av dessa är 7 myndigheter, 3 kommuner, 5 regioner/sjukhus och 15 företag.

Rapporten är skriven av

Pierre Du Rietz, VD/Chefsanalytiker/Senior digitalstrateg/Föreläsare mm.

Mail: pierre.durietz@webserviceaward.com