Spaningar från SiteVision-dagarna 2023

Alltid lika kul att vara på Sitevision-dagarna i Örebro. Intressanta talare, massa spännande samtal, en riktigt kul fest på kvällen och sen få vara äran att vara med att dela ut Sitevision-Award till Bollnäs kommunJula Holding och Tormek

Dagen inleddes med att lyssna på Anders Korsvall och Karl Eklöf berätta om vad Sitevision är på väg och nya produktutveckling. Kul tycker jag att få följa deras framgångsresa. En nyckel är att de hela tiden haft kunden i fokus och varit lyhörda. (vilket vi sett i våra årliga trendundersökningar).

Under dagen fanns det fler parallella spår.  Helst vill man ju gå på allt, så tur att det spelades in😊.

Var en riktigt snygg och bra dragning av Anders Hejll och Jo Barker, med 5 områden att tänka på när man bygger ett nytt intranät. Borde alla som kan se. Kungliga bibliotekets Interno blev ju även vinnare av bästa intranät i Web Service Award

Cecilia Victoria Kärrberg gjorde en mycket bra dragning om sociala medier. Tänkvärt att även om man själv inte gillar Tiktok så är det informationskällan för de yngre (skrämmande med sant). Gäller då att de får rätt information.

Efter fika lyssnade jag sen på Martin ÅdahlRegion Halland med det fartfyllda föredraget om Forsränning med Finlandsfärja – att som region byta intranät med tajt tidsram. Deadline är bra men kan en tajt kan vara en utmaning. Många kloka tankar från deras projekt.

Sista passet var Lina Thomsgård och Björn Hedensjö om Samarbetets gyllene regler. Alltid nyttig att bli påmind om. De har även podden Dumma människor som jag ska börja följa.

Dag två inleddes med ett pass om ChatGTP och om dess möjlighet. Klokt av Marko Tosic – Frågan är inte om du ska med på AI tåget utan när. Bra att lära sig mer om detta. Det har även tagits upp på WSAs digitala fikor. Spännande möjligheter.

Alltid intressant att höra kloka Johan Nilsson och Anna-Karin Jungander filosofera över Intranätet vara eller icke vara. Skönt också att de kom fram till att det behövs mer än någonsin. Håller helt med om det.

I detta jubileumsår var det intressant att höra Henrik Garlöv och Veronica Eksmo om Kungahuset arbetat fram deras nya webbplats. En webb för Sverige i tiden. Jag brukar vara lite hård med alltför mycket bilder. Men här är ett klart undantag. Riktigt snyggt gjort.

Ang AI så var det intressant att Götene kommuns erfarenhet med 5 år med AI. Kul att de döpt sitt AI till Göta vår AI kollega. Hatten av för Adrian Braekke och Johan Albertsson.

Dagarna avslutades med fenomenala Johan Book och att samarbeta på distans. Tänkvärt och roligt. Skönt att se att höften nu är bra så vi fick ett ordentligt hopp 😊

Men var det ingen fest? Jodå lyckades sitta på bästa bordet 😊 Och vilket drag det var. E-type lyfte haket och dansgolvet var fullt tills Conventum stängde.

Stort tack alla härliga personer jag fått samtala och hänga med. Mina jury-kollegor David HanssonKarin DellbyJonas Söderström och Anders Korsvall Och förstås hela Sitevision-gänget. Ser fram emot nästa år!

Skrivet av:

Pierre Du Rietz, VD/Chefsanalytiker/Senior digitalstrateg/Föreläsare mm.