Det våras för E-handeln!

I dessa tider när många sitter hemma så kommer rapporter om att E-handeln ökar kraftigt. NetOnNet uppger att deras försäljning ökat med 20 procent [DI 28 april 2020], Clas Ohlson har gått ut med pressmeddelande om att deras försäljning ökat med 20 procent och hela 50 procent för deras E-handel. Men samtidigt ser vi att konkurserna ökat bland de fysiska butikerna. Det blir även fler som går över till E-handel vilket bl.a. syns antal nya kunder till Nets/Dibs [Pressmedl 2 mars 2020]. Så konkurrensen om kunderna kommer fortfarande vara hård. Och sen har vi Amazon-spöket som nu verkar vara på in marsch. Det gäller med andra ord att vara på topp.

Är ni bland de bästa?

I över 20 år har vi på Web Service Award undersökt hur besökarna uppfattar Sveriges webbplatser. Undersökningarna har visat att de bästa inom E-handel har de högsta resultatet av alla. De klarar av att ge bra produktinformation, göra det enkelt att hitta, bra köpflöde samt är bra både på leverans och returer. En sak som skiljer dem från andra inom e-handel är att de även har kunskap om de besökarna som inte handlar på deras webbplatser. Det är en kunskap som det får via Web Service Awards undersökningsmetoder.

Ta reda på vad dina besökare och kunder tycker om er webbplats.

Börja med att arbeta datadrivet genom att fråga användarna, både de som är kunder och icke-kunder, vad de tycker om er webbplats. Hur skiljer sig besökarna om de är kunder eller icke-kunder?

Genom våra Web Service Index-undersökningar så er erbjuder vi er marknadens starkaste benchmark-index och ni får svar på frågor som:

  • Vad tycker era besökare om er webbplats?
  • Hur bra är ni i förhållande till andra?
  • Vad ska ni prioritera för att öka er konvertering?
  • Vilka är era besökare och vad är anledningen till besöket?

Ni får också tillgång till våra erfarna analytiker som hjälper er att tolka resultatet och ta fram mål för er e-handel.

 

Ta reda på vilka dina besökare är via WSA-Connect

Vi på WSA erbjuder dig nu ett kostnadseffektivt verktyg för att se vilka målgrupper som besöker er webbplats.

Genom WSA Connect så har du tillgång till över 670 000 svenskar som gett sitt medgivande till att bli kontaktade för marknadsundersökningar och som frivilligt delar sina data om sig själva. En helt GDPR-säkrad metod att få in detaljerad data om dina besökare! I en WSA Connect så får du en visuell överblick om dina besökare.

Varje individ har uppgett en rad olika profildata. Allt från hushållets storlek, inkomst till bilmärke, livsmedel och bank. Totalt finns det 22 olika profilområden med upp till 96 olika parametrar.

Genom att lägga in ett script på er webbplats så kommer varje besökare som deltar i WSA Connect att bygga er målgruppsprofil. När du fått in underlaget du behöver så tar vi fram profilen på er målgrupp.

Det bästa är att du även kan ställa frågor till WSA-connect panelen. Då kan vi undersöka hur de uppfattar ert varumärke, om det köpt mm. Går även att göra undersökningar till målgrupper som inte besökt din webbplats. Här finns det många spännande möjligheter 😊

 

Vist låter det här spännande? Kontakta oss på Web Service Award så berättar vi mer om  hur vi skulle kunna stärka er i att bli ännu mer datadrivna.

 

——-

Inlägget är skrivet av:

Pierre Du Rietz, VD/Chefsanalytiker/Senior digitalstrateg/Föreläsare mm