Drömde om bra sök

I natt hade jag en dröm att alla organisationer jobbar minst en timme i veckan med att analysera och förbättra sitt intranäts- och sin webbplatssökfunktion. Det var underbart. Men sen vaknade jag och kom på att bara en tredjedel av alla webb- och intranätansvariga uppger att de analyserar sök utan träff eller relevans ? Vilket inte är så konstigt när inte ens hälften har en sökansvarig.
Varför är då sök och hittbarheten viktig? Jo bland annat för att förhindra detta

När jag inte hittar via sökfunktionen så frågar runt internt i organisationen: mejlar, ringer… Jag får ofta många frågor också. Har en känsla av att intranätet inte är första källan för många att söka information.

Man kan ju fundera lite på den tid som läggs ner i onödan på att leta efter information eller den osäkerhet som det medför.

Lite konstigt att sökfunktionen inte får mer uppmärksamhet. Att jobba med sökfunktionen är ju superkul och spännande. Du ser ju väldigt snabbt om dina åtgärder har gett resultat!
Så varför inte lägga ner i alla fall en timme i veckan på att förbättra sökfunktionen?

Behöver du hjälp? Vi på Web Service Award har stor erfarenhet av att hjälpa våra kunder med att komma i gång med sökarbetet. Vi hjälper er att förstå ert sökverktyg. Hur ni ska analysera era rapporter och vad ni kan göra för förbättringar som redaktörer. Vårt mål är att ge er en bra grund så att ni själva kan fortsätta det roliga löpande arbetet med sökbarheten.

Posten är skriven av

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Pierre-150.jpg

Pierre Du Rietz, VD/Chefsanalytiker/Senior digitalstrateg/Föreläsare mm.

Mail: pierre.durietz@webserviceaward.com