Finns det ett liv efter mätningen?

Den intressanta frågeställningen ställde sig Lars-Birger Ernudd, intranät ansvarig på SJ efter att fått resultatet från WSI-undersökningen av sitt nya intranät.

Undersökningen visade på stora problem med det nya intranätet. Bara 9 procent tyckte nu att det var lätt att hitta på intranätet vilket var en kraftig försämring från det tidigare låga värdet på 26 procent. Det var tydligt att projektet med det nya intranätet mer blivit ett IT-projekt med kraftiga begränsningar än ett projekt som styrdes av användarnyttan för medarbetarna.

Men ett dåligt resultat kan ibland vara det som behövs för att få nytändning och action på att förbättra. Vilket SJ under ledning av Lars-Birger onekligen fått. Det har tagits fram koncept ny startsida, intervjuer har gjorts med medarbetare för att lyfta fram vad de har störst behov av, det har gjorts en beta-lansering m.m.. Listan kan göras lång men alla åtgärder har haft en gemensam nämnare, användaren har varit i fokus!

På WSA-dagen i januari 2018 så berättade Lars-Birger om deras resa från nytt intranät, omstart och lansering. Missa inte detta underhållande och lärorika föredrag.

 

Intresserad att höra mer om hur vi på WSA hjälpt SJ?