Ett värdefullt kvitto på insatsen hos Sysav

”Alla berättelser bygger stolthet internt” Agneta Fredenberg, Kommunikatör på Sysav

Sysavs intranät SyNet är nominerad till bästa intranät i Web Service Award.

Under året som gått har fokus för Sysav varit arbetet som inletts med att byta teknisk plattform för intranätet. Agneta Fredenberg är kommunikatör på Sysav och hon berättar att även den nya kommer att vara en Sharepoint-lösning.

– Förutom själva bytet har vi också hanterat frågor kring hur vi behåller det som är bra samt vad vi kan utveckla inför nästa intranät, säger Agneta.

Vilken har varit er största insikt eller lärdom från året som har passerat?

– Att vi har ett ganska bra intranät, skrattar Agneta. Det fick vi ett kvitto på från undersökningen med Web Service Awards. Det finns en del som kan bli bättre såklart, men det är kul att bli nominerad till bästa intranät!

Sysav rullade ut ett nytt intranät och ny digital arbetsplats precis innan pandemin drog igång för tre år sedan, vilket var väldigt tacksamt.

– Att arbeta mer digitalt och att ses digitalt är definitivt här för att stanna, säger Agneta. Intranätets roll har under de gångna åren varit ett viktigt nav för information kopplat till pandemin men också för att stärka vår företagskultur. Detta kommer vi också att fortsätta med, utan tvekan.

När intranätet togs fram och lanserades var det en stor arbetsgrupp med representanter från många delar av Sysav. Kommunikation och IT har fortsatt att arbeta tätt ihop sedan dess vad gäller förvaltning och utveckling. Alla sidor på intranätet har också innehållsansvariga inom hela organisationen.

– Vi har tidigare gjort egna undersökningar av intranätet och det är väldigt värdefullt att få ett kvitto på vad våra användare tycker och vad som behöver förändras, berättar Agneta. I år ville vi få någon annans ögon på våra resultat, samt tips och råd och benchmarka med andra. Det är en stor vinst för oss.

Vad är den absolut viktigaste funktionen med ert intranät?

– Jag skulle säga att sökfunktionen är viktigast samt dokumenthantering. Sen är vi väldigt glada över att alla medarbetare kan skriva egna nyheter.

Under 2023 kommer fokus att vara att skapa och lansera ett nytt intranät.

– Vi vill att det ska bli minst lika bra som idag och vi vill specifikt förbättra sök och hjälpa medarbetare att hitta all information lättare.

Finns det någon särskild funktion eller en prestation som gör att just ni borde vinna WSA i år?

– Det är nog helheten skulle jag säga. Men nyheter är en viktig del som vi arbetar aktivt med. Vi är glada att våra medarbetare kan skriva egna nyheter och dela med sig av stort och smått. Den möjligheten stärker helt klart oss som ett kommunikativt företag och alla berättelser bygger stolthet internt.

Representanter från intranätets arbetsgrupp på Sysav: Emma Svensson, kommunikatör, Anna-Karin Helmer, förvaltningsledare och Agneta Fredenberg, kommunikatör.

Vinnarna av årets Web Service Award utses den 25 januari på WSA-dagen. [Läs mer om WSA-dagen och prisutdelningen här>>]

Hela programmet till WSA-dagen finns på https://www.webserviceaward.com/utmarkelsen/wsa-dagen-2023/program/