Torsdag = torsdagsfika om webbplatser

Alltid en bra start på dagen att få leda Web Service Awards torsdagsfika runt arbetet med webbplatser. Kul att samla ett gäng webbansvariga och prata om olika frågor runt webbplatsen. I dagens fika var det lite extra kul att Niclas Lindblom visade Älmhults kommuns nya fina webbplats. Intressant att de slimmat ner antalet webbsidor rejält och antal redaktörer (från 95 till ca 20). Blev en bra genomgång av upplägget och många intressanta frågor. Allt från struktur, innehåll, tjänster och vilka verktyg man kan använda för att inte bryta mot Schrems ii.

Blev också en intressant diskussion om menyn som sen gick över till plusboxar/utfälld information. Här hade Älmhult en bra princip att det är grund informationen finns synlig på sidan men fördjupning finns i boxarna. (Gäller här att se till att den principen fortsätter. Jag har tyvärr sett många webbplatser som drabbats av plusbox-sjukan där all information hamnar i boxarna.) Vi kom även in på FAQ där det däremot är ok att ha svaren i en box. Gäller då att informationen i boxen är sökbar både via internsöket och Google. Ska även boxen fällas ut när man går från sök till sidan så att användaren ser var informationen finns. Är tyvärr ett vanligt problem att det inte funkar. Mycket viktigt att man testar och kravställer det.

Blev på det hela taget en mycket lyckad digital fika. Att dela skärm ska vi fortsätta med även på framtida torsdagsfikor 😊

Vill även säga stort tack till Niclas Lindblom, Anette LantzPatrik KvernesEmma KarlssonUrban NilssonAnnie Burman SkyttAud Johanne BengtssonMarit KarlssonJohanna Svedin och alla andra deltagare på fikat. Stort tack också till min kollega Johan Nylinder som ser till att fikat funkar så bra.  Det här gör vi om