Om WSA-priset – Längtan

Foto Anna Nordström.

2021 års WSA-pris är en unik skulptur i konstglas ”Längtan” Formgivare är Emilia Linderholm – verksam som konstnär och formgivare i glas.

Kan du berätta lite om priset?


Priset du nu håller i din hand är skapad i massivt munblåst glas i Småland.
På dess form skimrar 24 karats bladguld. Verket är munblåst av en av Sveriges skickligaste
glasmästarblåsare Micke Johansson i Örsjö. Formgivare är jag Emilia Linderholm – verksam som konstnär och formgivare i glas.


Jag har varit med hela processen i hyttan då vi skapat årets pris. Jag tänker att det är den fria tanken som slingrar sig fritt upp i olika banor runt den rationella mjuka lugnare formen. Båda behövs och hjälper varandra vidare. Precis som i alla företag och relationer. Bladguldets skimmer är idéerna och fantasin, drivet som för oss framåt. Vi lever i en orolig tid då jag tror att vi alla bär på mycket längtan om hopp och ljusning. 2021 års pris har titeln ”Hope and longing”

Det vackra priset kommer att delas ut på WSA-galan under WSA-dagen den 26 januari 2022 till de webbplatser och intranät som har högst andel nöjda användare och besökare.

”Värmen från elden. Den glödande massan som formas, växer fram ur glasblåsarens lungor. Kylan från den öppna dörren som leder rakt ut i den småländska skogen och tystnaden.”