Utvärdering av WSA-dagen 2020

Den 29 januari 2020 höll vi på Web Service Award vår traditionella WSA-dag och WSA-galan på anrika Nalen i Stockholm. I år slog vi även publikrekord med 279 deltagare. Det var lite extra stort för oss eftersom det var 20 året i rad vi hållit i WSA-dagen och 20 år som vi delat ut utmärkelser till de bästa webbplatserna och intranäten enligt deras besökare/användare.

Eftersom vi arbetar med utvärderingar och undersökningar så frågar vi förstås deltagarna om hur de uppfattade WSA-dagen [Se programmet mm här >>]. Resultatet blev väldigt positivt.

Andelen som skulle rekommendera andra att delta på WSA-dagen var hela 99 procent. Nu har vi varit lite bortskämda med höga andelen även tidigare år. Över tiden är snittet 95 procent. Men vi strävar förstås att göra en ännu bättre dag så att det blir 100 procent nästa år 😊

Några röster om varför man skulle rekommendera WSA-dagen till andra.

”Otroligt lärorikt, inspirerande tal, bra sätt att komma igång för 2020”

”Intressant och proffsigt evenemang som inspirerar alla som jobbar med webb!”

”Bra inspirationsföreläsningar och intressant och kul att se var ribban ligger för webbplatser och intranät”

”Det är en engagerande dag som också ger goda möjligheter till nya kontakter.”

”Jag har varit med två gånger och båda gångerna har varit jätteintressanta och trevliga. Jag kommer delta igen nästa år!”

 

Vad är då hemligheten med att WSA-dagen får så höga rekommendationsvärden?

Svaret blir enligt enkäten en rad olika faktorer som tillsammans gör helheten.

Om vi börjar med dagen så tyckte hela 90 procent att seminariedelen var inspirerande. Deltagarna tyckte även att upplägget är lagom långt. Men trots att deltagarna tycker det är lagom långt är det ändå en intensiv dag. Dagen startar kl. 1300 och innehåller hela 9 talarpass. Det är då viktigt att det är en bra konferencier. Och det var det onekligen. Hela 93 procent tyckte att konferenciern Martin Bondeman var utmärkt i sin roll.

När vi frågade hur intressanta talarna på WSA-dagen var så fick de alla mycket höga värden. Medelvärdet på talarna var hela 4.0!

 WSA-dagen spelades in tack vare våra utmärkta sponsorer: Altran, EpiServer, NetRelation och SiteVision.

 

WSA-galan

Efter WSA-dagen görs Nalen i ordning för mingel, mat och utdelningen av WSA-utmärkelserna.

Även WSA-galan fick fina värden av besökarna. 90 procent tyckte att maten smakade bra och 88 procent tycker att WSA-galan är en uppskattade del av WSA-tjänsten.

Årets pris som delades ut till de bästa av de nominerade till WSA-utmärkelsen gjordes av konstnärinnan Emilia Linderholm och heter En droppe solsken. [Du kan läsa mer om Emilia och det unika glas priset här>>]

Prisutdelningen på WSA-galan gjorde i två delar. Först ut var de nominerade i kategorin Samhällskommunikation och Mobilt. I varje kategori delas även ut priser för bästa förbättrare. I del två av prisutdelningen var det kategorierna kommersiella och intranät. Även där delas det ut pris för bästa förbättrare samt specialpriset för all-time-high intranät internationella koncerner.

Även WSA-galan spelades in och ni kan se den längre ner här på sidan.

Du kan läsa om de nominerade och vinnarna här på vår webbplats: https://www.webserviceaward.com/utmarkelsen/wsa-dagen-2020/nominerade/

 

Summering

Genom att ha intressanta talare, en bra konferencier, trevliga lokaler samt ett väloljat upplägg på dagen och kvällen så flöt de hela på bra. hade förstås inte gått utan en strålande insats av alla medarbetarna på WSA, WeStreamU som filmade eventet, personalen på Nalen och våra trevliga sponsorer Altran, EpiServer, NetRelation och SiteVision. Samt alla underbara deltagare på dagen.

Finns det inte något negativt? Jo de var några som tyckte att kakorna till kaffet inte var så goda. Så vi lovar att ordna bättre kakor till nästa WSA dag 2021.

 

Filmer från WSA-dagen

 

Filmer från WSA-galan

 

 

Sponsorer

Företagen som hjälpt tidigare vinnare av Web Service Award-utmärkelsen att vinna.

Episerver driver utvecklingen för digitala kundupplevelser – med Nordens mest använda plattform för digital marknadsföring, e-handel och innehållshantering gör vi det enklare att nå resultat på webben.

Altran förenklar vardagen för användarna. Vi ökar medarbetarproduktiviteten genom mobila digitala arbetsplatser och intranät. Vi släpper lös kraften i SharePoint och Office 365!

SiteVision – Sveriges mest omtyckta CMS för webb och intranät

NetRelations är en digital byrå som hjälper dig att utveckla webbplatser, e-handelslösningar och intranät med fokus på kvalitet, användbarhet och affärsnytta.